Aštuntus metus iš eilės IKEA kviečia dalyvauti konkurse ir prisidėti prie miesto aplinkos gerinimo

UAB „IKEA Industry Lietuva“ tradiciškai jau aštuntus metus iš eilės kviečia Kazlų Rūdos gyventojus ir organizacijas siūlyti projektus, kurie prisidėtų prie miesto gerovės ir žada finansavimą vienam ar keliems vertingiausiems projektams. Konkursas organizuojamas ir atrinktiems projektams finansavimas kasmet skiriamas nuo 2012 m. Šia socialine bendrovės iniciatyva siekiama su Kazlų Rūdos bendruomene išvien kurti gražią, saugią ir komfortišką miesto aplinką.

IKEA Industry Lietuva“ kviečia siūlyti projektus, kuriais būtų siekiama prisidėti prie vaikų gerovės, remti socialinės atskirties grupes, gerinti aplinkos kokybę, prisidėti prie bioįvairovės išsaugojimo ar edukuoti Kazlų Rūdos bendruomenę aplinkosaugos tema. Suaktyvėjęs biologinės įvairovės nykimas yra viena iš opiausių šiandienos gamtinių problemų, keliančių socialinius ir ekonominius nuostolius, tad bioįvairovės projektai, arba kitaip – nykstančių augalų, gyvūnų rūšių išsaugojimui skirti projektai yra šių metų konkurso prioritetas.

Šiemet dešimtmetį atšventusi UAB „IKEA Industry Lietuva“ tvarios veiklos idėjas laiko vienu iš prioritetų: „Taupydami ir pakartotinai naudodami resursus galime būti efektyvesni bei mažinti poveikį aplinkai. Atlikdami nuoseklius veiksmus kiekvienas galime daryti įtaką globaliems reiškiniams. Šio konkurso didžiausia vertė ta, jog jis leidžia prisidėti prie tokių projektų, kuriuos pati bendruomenė įvardina kaip labai reikalingus, o kiekvienais metais Kazlų Rūdos žmonės džiugina iniciatyvumu, išradingumu ir vertingomis idėjomis.“, sako UAB „IKEA Industry Lietuva“ generalinė direktorė.

Per aštuonerius metus „IKEA Industry Lietuva“ finansavo eilę įvairių projektų, kurie buvo sėkmingai įgyvendinti Kazlų Rūdoje. Praėjusiais metais konkursą laimėjo ir finansavimas buvo suteiktas net penkiems kraštui aktualiausiems projektams.

I. Urbonavičiūtė džiaugiasi, kad augant įmonės ir bendruomenės bendradarbiavimo patirčiai, įmonė kartu su visa Kazlų Rūda tampa gerosios patirties kūrėja, kai parama nukreipiama teisingiausiomis kryptimis.

Visi norintys dalyvauti konkurse ir turintys idėjų, savo paraiškas ir kitus reikalingus dokumentus gali teikti iki š. m. rugsėjo 30 el. paštu  info.ikeaindustry.lt@inter.ikea.com.

Paraiškos forma ir konkurso sąlygos

Paraiškas finansavimui gauti gali teikti tiek fiziniai, tiek juridiniai asmenys. 

Apie „IKEA Industry“ ir „IKEA Industry Lietuva“

„IKEA Industry“ turi 40 gamybos padalinių dešimtyje pasaulio šalių, kuriuose dirba apie 19 tūkst. darbuotojų. Kasmet „IKEA Industry“ gamyklose IKEA klientams pagaminama daugiau kaip 100 mln. baldų.

„IKEA Industry Lietuva“ medžio drožlių plokščių ir baldų gamyklose, įsikūrusiose Kazlų Rūdoje, dirba daugiau kaip 700 darbuotojų. 2016 m. buvo pagaminta 1,2 mln. paruoštų rinkimui baldų ir 545 tūkst. kub. medžio drožlių plokščių.

„IKEA Industry Lietuva“ yra vienas didžiausių darbdavių Kazlų Rūdoje, taip pat vienas didžiausių medienos pirkėjų Lietuvoje.

„IKEA Industry“ Lietuvoje ir Kazlų Rūdoje veikia nuo 2008 metų.

 

Daugiau informacijos:

Emilija Jelisejevienė

IKEA Industry Kazlų Rūda

Phone: +370 343 68680 
Mobile: +370 640 16318

E-mail: emilija.jelisejeviene@ikea.com