„IKEA Industry Lietuva“ gamyba vyksta kaip įprastai, imtasi papildomų saugos priemonių

Nepaisant to, kad šių metų spalio 20 dieną patvirtintas pirmasis Covid-19 atvejis įmonės administracijos darbuotojui, situacija valdoma, o gamyba vyksta įprastai. Minėtas darbuotojas paskutinį kartą įmonėje lankėsi spalio 16 dieną. Darbuotojas gydosi namuose, jaučiasi gerai.

 

Esame identifikavę visus kolegas, su kuriais susirgęs darbuotojas kontaktavo, ėmėmės visų priemonių jų sveikatai užtikrinti. Tikėtina, kad užsikrėtimas įvyko ne įmonėje, nes kolegai Covid-19 buvo diagnozuotas spalio 20 dieną, o paskutinį kartą įmonėje jis lankėsi spalio 16 dieną.

 

Jau nuo pandemijos pradžios nuolatos vertinome ir įgyvendinome rizikos mažinimo priemones.

 

Šiandien dedame daug pastangų mažinant visus įmanomus kontaktus. Daugeliui mūsų darbuotojų sudarytos sąlygos dirbti namuose, „gyvi“ susitikimai, mokymai, ten kur tai įmanoma, pakeisti nuotoliniais. Ypač saugome gamybines pamainas. Peržiūrėjome darbo grafikus, siekdami užtikrinti saugius atstumus valgyklose, persirengimo kambariuose. Gamybinis būtinumas neleidžia atsisakyti rangovų, tačiau ribojame jų patekimą į mūsų įmonę, mažindami galimybę plisti infekcijai.

 

Šiandieninė situacija yra sunkiai prognozuojama, nes Covid-19 infekcija gali mus pasiekti įvairias būdais. Kiekvienas esame atsakingas už prevencinių priemonių taikymą savo kasdieniniame gyvenime.