„IKEA Industry Lietuva“ investuoja 1 milijoną eurų į aplinkosaugos projektą

„IKEA Industry Lietuva“, įsikūrusi Kazlų Rūdoje, toliau investuoja į aplinkosaugos projektus. Šiuo metu vienai pagrindinių aplinkosaugos investicijų – 70 metrų kaminui – numatyta apie 1 milijonas eurų. Covid-19 pandemija pakoregavo šių investicijų įgyvendinimo terminus.

 

Svarbi aplinkosauginė investicija

 

Siekdami užtikrinti kuo tvaresnį verslą, Kazlų Rūdoje esanti „IKEA Industry Lietuva“ nuolat įgyvendina aplinkosaugos gerinimo projektus. Dabartinis uždavinys yra pastatyti 70 metrų kaminą, o tai yra investicija į kvapų koncentracijos mažinimą gyvenamojoje aplinkoje, didinant sklaidą.

 

„Šio projekto vertė – apie 1 milijoną eurų. Tai yra išskirtinai aplinkosauginė investicija, atsipirksianti pagerėjusiomis gyvenimo sąlygomis Kazlų Rūdoje“, – apie investiciją pasakoja generalinė direktorė Inga Urbonavičiūtė.

 

Nauda gyventojams

 

Pastatę šį kaminą, „IKEA Industry Lietuva“ tikisi ir didesnio komforto Kazlų Rūdos gyventojams. Nors griežtesnės kvapo normos įsigalios tik 2024  metais, įmonė užtikrins atitiktį griežtėjantiems reikalavimams daug ankščiau.

 

„Mūsų tvarumo vizija yra naudoti perdirbamas medžiagas, gaminti išmanesnius gaminius, kuriems sunaudojama mažiau žaliavų, tačiau išlaikant ar padidinant jų kokybę, pakartotinai naudoti vandenį ir perdirbti atliekas. Neatsiejamas strategijos siekis – būti geru kaimynu. Tikimės, kad naujoji investicija prisidės realizuojat šį siekį“, – teigia generalinė direktorė.

 

Svarbūs aplinkos veiksniai

 

70-ties metrų kamino statyba yra svarbi, darbui bei laikui imli investicija. Projekto įgyvendinimo planas patvirtintas, tačiau vis atsiranda nenumatytų faktorių, dėl kurių laiku šio kamino pastatyti gali ir nepavykti.

 

„Labai gaila, tačiau turime suprasti, jog mūsų aplinkoje viskas keičiasi ir atsiranda nenumatytų faktorių. Visų pirma – labai užtruko derybos:  70 m. kaminas gana unikalus projektas mūsų pramonės srityje. Žinoma, gera žinia ta, jog galiausiai pasirašėme sutartį šio kamino statybai.

 

Be to, rinkos bei įmonės planų neaplenkė ir Covid-19 pandemija, apribojusi technikų iš kitų šalių atvykimą, siekiant įvertinti projekto sąlygas. Pasaulyje vis dar yra kelionių apribojimai, o kamino gamintojas – Danijos įmonė. Tai taip pat neleidžia sklandžiai vykti darbams. Visus šiuos projekto pokyčius deriname su kontroliuojančiomis aplinkos apsaugos institucijomis“, –  apie šiek tiek nusikeliančius planus pasakoja Inga Urbonavičienė.

 

Nepaisant visų užsitęsusių darbų, kamino eksploatacijos pradžia numatoma kitų metų kovo mėnesį. Žinoma, generalinė direktorė tikisi, jog vis garsiau aptariama antroji Covid-19 banga tam nebesutrukdys.