„IKEA Industry Lietuva“ perplanuoja savo veiklą

Covid-19 sukelta krizinė situacija pasaulyje keičiasi labai greitai. Jau dabar 75 proc. IKEA parduotuvių visame pasaulyje yra uždaryta, vyksta tik elektroninė prekyba. Mažėjant mūsų gaminamos produkcijos paklausai, tenka mažinti ir gamybos apimtis.

 

Tiek baldų, tiek plokštės gamykla yra priverstos perplanuoti savo veiklą taip, kad užtikrintume artimą įprastiniam pajamų lygį kuo didesnei daliai mūsų darbuotojų. Planuojame išsaugoti visas šiai dienai nuolatines darbo vietas.

 

Kad galėtume pasirūpinti darbuotojais, mes privalome sumažinti kitas išlaidas, bent laikinai atsisakyti kai kurių, paslaugų bei investicijų. Tai nebus taikoma mūsų aplinkosauginėms investicijoms (WESP kamino statyba) ir jos bus tęsiamos. 

 

Šiuo laikotarpiu IKEA Industry savo darbuotojams suteikia galimybę kelti kvalifikaciją ir mokytis. Todėl turime išnaudoti šį laikotarpį efektyviai ir grįžti į įprastines darbo sąlygas daugiau išmokę ir su dar didesniais gebėjimais.  

 

Plokštės gamyklos planai:

Įprastinis šios gamyklos darbas stabdomas 5 savaičių laikotarpiui – nuo balandžio 12 iki gegužės 17 dienos imtinai.

 

Per šį laikotarpį:

 

Baldų gamyklos planai:

 

Šioje situacijoje siekiame matyti ir išnaudoti galimybes kelti kvalifikaciją, tobulinti procesus, diegti pažangius IPS metodus. Tikimės visų susitelkimo ir susiklausymo, kad kuo sklandžiau ir efektyviau galėtume pereiti šį iššūkių pilną laikotarpį ir grįžti į įprastą darbo režimą labiau patobulėję.